Haberler

Gündem'de olan emlak haberlerimiz...

Yüksek tapu harcından nasıl kurtulunur?

Tapu Harçları

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, satışın, bir malın mülkiyetinin belli bir bedel karşılığında bir başkasına devredilmesi işlemine dendiğini belirterek, satışı bağıştan ayıran unsurun da tapu sicili açısından taşınmaz malın para ile değiştirilmesi olduğunu söyledi. Hakan Erilkun, bağışın ise, taşınmazın karşılığında bir bedel olmaksızın mülkiyetinin devredildiği bir işlem olduğuna dikkat çekti.

Türkiyede Devremülk Satışları Arttı

Devremülk

Türkiyede Devremülk satışları arttı 1 yılda yüzde 95 arttı. Körfez ülkelerinin Türkiye’ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Öyle ki, 2013 yılında 2012’ye göre yüzde 95 daha fazla satılık devremülk ilanı yayınlandı.

Türkiyedeki Konut Satışları Artışı

  • Konut Satışı Arttı

Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 1 milyon 145 bin konut satıldı. Tapu işlemleri dikkate alındığında, saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi. Sadece İstanbul’da satılan konut miktarı 58 ilin toplamında satılan konut sayısını geride bıraktı.

İlanları Karşılaştır

Karşılaştırma Yap!
Yalnızca 4 gayrimenkulü karşılaştırabilirsiniz, eklenen herhangi bir yeni bir gayrimenkul, karşılaştırmada ilkinin yerini alacaktır.
Görüşmeyi Başlat
1
💬 Yardım    ...
Merhaba 👋🏻
Nasıl yardımcı olabilirim?
Powered by